Productcategorie├źn X Pillen Sprays Voor vrouwen
Bekijk onze producten

Waarom krijgen we verouderingsverschijnselen, en hoe gaan we ze TEGEN??

Er zijn een aantal dingen die we kunnen doen om het proces van het ouder worden tegen te gaan in ons lichaam. Het eerste dat u moet weten is dat er twee soorten van veroudering zijn in ons lichaam: chronologische en biologische veroudering. Chronologische veroudering is gewoon de tijd dat u op deze aarde rond loopt. Biologische leeftijd echter is anders. Dit gaat over hoe jong uw weefsels zijn vergeleken met het verleden, of vergeleken met mensen van uw zelfde leeftijd.

Het goede nieuws is dat het leiden van een lang gezond leven meer over uw biologische leeftijd gaat en dat is iets waar u enige controle over heeft. U kunt misschien niet de echte klok stoppen, maar onderzoekers en wetenschappers zijn het er steeds meer over eens, dat de biologische leeftijd kan worden vertraagd, gestopt en zelfs omgedraaid voor vele mensen! Leest u het artikel ´de voordelen van Menselijke Groeihormoon therapie' voor details over de voordelen van verhoogde HGH in uw lichaam.

Allereerst echter moeten we weten wat ons biologisch ouder maakt. Deze vraag heeft vele onderzoekers bezig gehouden. We hebben de meest voorkomende algemene groepen van verouderingstheorieën verzameld, zodat u weet waartegen u opbokst.

Stress!

Deze theorie gaat over de alledaagse straf die ons lichaam oploopt door de verstoring van onze hormoonhuishouding die wordt veroorzaakt door de dagelijkse beslommeringen van het leven, die tot beschadiging van cellen leid. Dit is een complex proces, maar in simpele bewoordingen komt het op het volgende neer:

De Hypofyse (een klier in je hoofd) verteld andere klieren in je lichaam wat ze moeten doen. Het is zeg maar 'de baas van alle klieren'. De hypofyse leidt de hoeveelheid en het moment van de afscheiding van alle hormonen van de verschillende klieren. In de loop van de tijd word de hypofyse minder accuraat. Dit leidt tot niet optimale hormoon niveaus in het lichaam wat tot beschadiging van weefsels kan leiden.

Stress het het verouderingsproces

Sommige onderzoekers beweren dat het stress hormoon, bekent onder de naam cortisol, de schuldige is. Dit hormoon is het enige dat met het oplopen van de leeftijd toeneemt. Alle andere hormonen nemen af. Cortisol beschadigd de hypofyse, wat leidt tot meer stress. Dit leidt vervolgens weer tot een hoger niveau van cortisol. Dit is echt een cyclus waar je niet in wil raken! Het toenemen van deze cyclus is, volgens enkele onderzoekers, wat leidt tot het verouderen van je lichaam. Het duurt echter tientallen jaren voordat dit effect zich openbaart.
 

Uw ouders zijn de schuldige

Als deze onderzoekers gelijk hebben, dat is een groot gedeelte van het verouderingsproces de schuld van uw ouders. Het staat gewoon in uw genen beschreven, als een wegenkaart van uw leven, zonder dat u er zelf enige invloed op hebt. Dit is zeker niet de meest populaire theorie in anti-veroudering kringen!

Op een punt is deze theorie het met andere theorieën eens: schade veroorzaakt door het milieu waarin men zich bevind maakt het erger.

DNA en het verouderingsproces

De genetische theorie zegt dat de codes (DNA en uw genen) worden beschadigd door cellen bloot te stellen aan vervuiling. De informatie die in de DNA is opgeslagen wordt aangetast als de DNA wordt beschadigt. Vervuiling kan zijn stress, chemisch verontreinigde stoffen, straling maar zeer zeker ook slechte voeding.

Elke keer als cellen zich splitsen, reproduceren ze zich precies identiek aan de vorige cel. Als deze voorgaande cel informatie bevat die een heel klein beetje is beschadigd, dan zal de nieuwe cel direct vanaf het begin ook een minimaal beschadigde informatie set hebben. Over een grote periode wordt dit steeds erger en leidt dit tot het verouderingsproces.
 

Cel pompen en membranen

De cellen in ons lichaam werken net als een pomp. Ze halen voedsel naar binnen en laten afval eruit. Over een langere periode wordt dit proces minder efficiënt, beter bekent als de 'membrane theory of aging'. Over langere tijd bevatten onze membranen steeds minder water en worden deze compacter van vorm. Het functioneren van deze membranen word hierdoor beïnvloed en dan vooral die membranen die verantwoordelijk zijn voor de verspreiding van verschillende stoffen. Dit zorgt ervoor dat giftige stoffen zich ophopen in de cellen (accumulatie). Een belangrijke giftige stof genaamd lipofuscin (een groep vetten die bij oudere mensen wordt gevonden) vormt zich zodoende steeds meer in de hersenen, hart en huid. Er is bewijs gevonden dat mensen die leiden aan de ziekte van Alzheimer een zeer hogere concentratie van lipofuscin hebben.

De membraan theorie verteld ons veel hetzelfde als andere theorieën, namelijk dat veroudering optreed als het biologisch proces wordt afgebroken.
 

De menselijke limieten

Uit onderzoek is gebleken dat er aan het delen van menselijke cellen een grens ligt van 50 en daarna afsterft. Het is ook gebleken dat voeding een groot effect heeft op de conditie van onze cellen. ´Vette´ cellen delen zich veel sneller dan “hongerende” cellen. Deze theorie is bewezen door experimenten op dieren. Deze werden op een calorie arm dieet gezet, en het bleek dat deze dieren langer leefden.
 

Cel Energie

Mitochondria zijn onderdelen van een cel die de energie produceren voor het hele organisme. Het belangrijkste product dat de mitochondria maakt is een cel die adenosine triphosphata wordt genoemd (ATP).

De ATP - celenergie theorie van veroudering

ATP zorgt dat we ieder moment worden voorzien van energie zodat we activiteiten kunnen ondernemen. Met het ouderworden neemt het aantal en de efficiëntie van de mitochondrial af. Zodoende neemt dus ook de ATP productie af.
 

De Vrije radicalen theorie

Waarschijnlijk een van de meest populaire veroudering theorieën van dit moment is het idee dat ´vrije radicalen´, oftewel cellen met een extra 'vrije' electron, verantwoordelijk zijn voor het aantasten van weefsel als deze te geconcentreerd worden. De extra 'vrije'electron zorgt ervoor dat ze sneller een electron van andere moleculen kunnen stelen. Dit doen ze dan ook veel en zorgt er dan voor dat normale cellen zich steeds moeten herstellen. Omdat de 'vrije radicalen' zich steeds verder uitbreiden, raken de normale cellen op een gegeven moment uitgeput. Dit zorgt voor het proces van veroudering.

De vrije radicalen theorie van het ouder worden

De ´vrije radicalen´ worden dus aangemaakt door een natuurlijk proces in ons lichaam, maar er zijn vele factoren die er voor zorgen dat ze zich sneller vermeerderen. De reden dat deze theorie zo populair op dit moment is, komt waarschijnlijk omdat het zo´n duidelijke en relatief makkelijk antwoord is op het verouderingsproces. Het betekend dus dat het een kwestie is van het innemen van een antioxidant. Een antioxidant is een neutralisator van de ´vrije radicalen´. Antioxidants staan beter bekend als vitamines zoals B, E en caroteen (in wortelen) en hormonen, de stoppers dus van het verouderen.
 

Glucose

Bij deze theorie wordt uitgegaan van het principe dat glucose met proteïnen verbind. Nadat dit proces heeft plaats gevonden, is de witte cel niet langer normaal en kan niet meer functioneren zoals het moet. Het proces van Glycosion gaat 3 keer sneller als mensen diabeet zijn en wiens verouderingsproces dus sneller gaat.

Het maakt niet uit welke theorie je ook beschrijft, er blijven zeker drie dingen staan die je kunt doen om het effect van biologische veroudering te stoppen. Een gezondere levensstijl, een aangepast dieet, voedingssupplementen en HGH supplementen.

Door het vermijden van ongezonde voedingsmiddellen (denk met name aan junkfood) en andere vervuiling die je inneemt, dek je enkele van de verouderingstheorieën. Dit zijn relatief makkelijke keuzes, omdat je slechte gewoontes inruilt voor goede. Kies een snack met veel proteïnes in plaats van een ijsje en geef je hormonen wat ze verdienen.

Het regelmatig innemen van vitamines C en E is ook goed voor het effect van veroudering tegen te gaan.

Maar de meest simpele en makkelijke manier van veranderen is het nemen van HGH stimulators.

Onze kwaliteits HGH stimulatoren spelen een sleutelrol voor het verkrijgen van de volgende resultaten, die het gevolg zijn van een hoger HGH niveau:

 • Een hoger energie niveau
 • Een verlaagt cholesterol niveau
 • Verbetering van het immuun systeem
 • Verbetering van de bloeddruk
 • Versterking van nagels en haar
 • Verbeterd hart en ademhalings functioneren
 • Verminderen van lichaamsvet
 • Verminderen van van rimpels en ouderdoms plekken
 • Herstellen van de haarstructuur en kleur
 • Verbeteren van het geheugen
 • Verbeteren van uw humeur en slaap
 • Beter uithoudingsvermogen
 • Beter oog-zicht
 • Positieve effecten op bloeddruk waarde.

Het effect van veroudering is niet alleen frustrerend en verwarrend voor de onderzoekers die er onderzoek naar doen, maar ook voor mensen zoals u die met de gevolgen zitten. Gelukkig heeft het onderzoek dat hiernaar is gedaan resultaten opgeleverd zodat de effecten van het biologisch ouder worden teniet kunnen worden gedaan.